Szolgáltatások

Dísztó, fürdő tó, tüzivíztározók tervezése és kivitelezése

Kiemelkedő szolgáltatások

Cégünk több éves tapasztalattal és magas fokú minőségi szolgáltatással áll a megrendelők szolgálatára.

Cégünk célja visszavarázsolni egy cseppnyi természetet ebbe a stresszel teli, rohanó világba. A természet az egyik legnagyobb alkotó, amelyből az emberek igyekeznek minél többet birtokolni. A víz, mint éltető őselem természetesebbé teszi a kertet. A dísztavak és fürdőtavak által kertjébe varázsolhatjuk a természet adta nyugalmat. A dísztavak csodálatos hangulata, a növényzet és állatvilág látványa tökéletes kikapcsolódást kínál. Nem kell több órát utazni ahhoz, hogy a természetben érezze magát. A kis szökőkutak, vízesések csobogása; a szitakötő zümmögő szárnycsapkodása; a gyönyörű díszhalak és növényzet látványa tárulhat elénk nap, mint nap ahányszor csak kilépünk a kertünkbe. A természet csak egy lépésre lesz otthonunkból.
A fürdőtavak vegyszer nélküli üde vize pedig tökéletes felfrissülést jelent a család összes tagjának a forró nyári napokon, anélkül, hogy bármilyen irritációt okozna.

A tavak öntisztulóak, ezért vegyszeres kezelést nem igényelnek. A növények minimális gondozást igényelnek, így több idő jut az élvezetre, mint a karbantartásra. Évenkénti egyszeri „nagy tavaszi” kitakarítását ajánlunk, melyet természetesen cégünk is vállal.

Fürdő tó

Továbbá vállaljuk stégek, hidak, illetve vízi csúszdák készítését is.

A tó friss illata és szépsége, a tavirózsák és különböző vízinövények látványa, a víz természetes tisztasága, magával ragadó, semmihez nem hasonlítható érzés. A fürdőtó egyesíti a dísztó szépségét a medence előnyeivel. A dísztavak vegyszermentes selymes vize semmilyen irritációt és allergiát nem vált ki. A fürdőtó nemcsak szép, de egészséges is. A fürdés élménye a természetesen tiszta fürdővízben sokkal kellemesebb, mint egy vegyszerekkel tisztántartott medence vízében. Egy ilyen természetes környezet relaxáló hatása az embert teljesen feltölti életenergiával.

A fürdőtavakhoz igény szerint rendelhető patak, vízesés, szökőkút. Ezek nagysága és elhelyezkedése nagyban függ a terepviszonyoktól.

Fürdőtó estében a minimális méret 70 m2.

Cégünk csak minőségi kaucsuk szigetelővel dolgozik, mely UV és gyökérálló. A faszerkezet borovi fenyőből készül.
Az ajánlatok mindig személyre szabottak, mivel minden tó egyedi igény szerint épül.
A vízfelület növekedésével az ár növekedése nem arányos. Minél nagyobb a tó, annál kedvezőbb a m2-ár. Kivitelezési idő kb: 10-15 nap.

Fürdőtavakról további képeket láthat a referenciák menüpont alatt.

Dísztó

Egy dísztó a természet közelségét, látványát és semmivel össze nem hasonlítható hangulatát varázsolja kertjébe.

Egy dísztó a természet közelségét, látványát és semmivel össze nem hasonlítható hangulatát varázsolja kertjébe. A dísztavak buja növényzetet és állatvilága tárul elénk a saját kertünkben. Egy ilyen dísztó a kert szerves részévé válik.
Az ökoszisztéma fenntartás érdekében egy 100 m2 nagyságú tóba körülbelül 400 növény ültetése szükséges. A növények ültetéséhez szervetlen anyagokat használunk. A dísztavakba ízlés szerint választhatóak a meseszép aranyhalak és koi pontyok. Ezek a dísztavak mindössze annyi gondozást igényelnek, mit egy fűnyírás.

A dísztavakhoz igény szerint rendelhető patak, vízesés, szökőkút. Ezek nagysága és elhelyezkedése nagyban függ a terepviszonyoktól.

Továbbá vállaljuk stégek, illetve hidak készítését is.

Dísztó esetében a minimális méret 10 m2.
Cégünk csak minőségi kaucsuk szigetelővel dolgozik, mely UV és gyökérálló.
Az ajánlatok mindig személyre szabottak, mivel minden tó egyedi igény szerint épül.
A vízfelület növekedésével az ár növekedése nem arányos. Minél nagyobb a tó, annál kedvezőbb a m2-ár. Kivitelezési idő kb: 10-15 nap.

Dísztavainkról további képeket láthat a referenciák menüpont alatt.

Bizza ránk a kerti munkát

Önnek nincs más dolga, csak gyönyörködni az elkészült tavakban!

Tüzivíztározó

Telephely engedélyeztetése során gyakran előírják a tüzivíztározó építését. Cégünk vállalja a tározók szigetelését, igény szerinti kivitelezését.
TÜZIVÍZ ÉS OLTÓVÍZ TÁROZÓKRA VONATKOZÓ SZABÁLYZATOK. OTSZ 9/2008.

1. Oltóvíz tározók
2. Az oltóvíz biztosítására - ha az más módon nem oldható meg - önálló víztárolót (medencét, tartályt) kell létesíteni.
3. A víztároló befogadó képessége nem lehet kisebb 30 m3-nél, alsó szintje pedig legfeljebb 7 m-rel lehet mélyebben a talajszintnél.
4. A víztároló kivételi helyét tűzoltó gépjárművel meg- közelíthetően kell kialakítani.
5. A víztároló és a védeni kívánt építmény, szabadterület közötti távolság nem haladhatja meg a 200 métert. A távolságot a megközelítési útvonalon kell mérni.
6. Oltóvízként figyelembe vehető- a hűtőtorony vízmedencéjének vagy az egyéb, technológiai víznek - a tűzoltásra való felhasználás miatt - a technológiai berendezésben veszélyt nem előidéző,- a település közüzemi vízműve víztárolójának tűzoltási célra biztosított vízmennyisége is.
7. A tűzoltási célra figyelembe vehető 100 m3 alatti önálló víztárolót legalább egy, az ennél nagyobbakat pedig minden megkezdett 100 m3 térfogat után egy-egy szívócsővezetékkel kell ellátni.
8. A szívóvezeték belsőátmérője legalább, NA 100 legyen, alsó végződését szűrővel, felső vízszintes irányú végződését pedig szabványos A jelű (NA 100) csonk kapoccsal és kupak kapoccsal kell ellátni.
9. A szívócsővezetékeket egymástól legalább 5 m távolságra kell elhelyezni.
10. Oltóvízként számításba vehetők azok a nem időszakos természetes felszíni vizek (folyók, patakok, tavak, stb.) is, amelyek a védendő építménytől 200 méternél nincsenek nagyobb távolságra. A távolságot a megközelítési útvonalon kell mérni.
11. A vízszerzési helyet úgy kell kiépíteni, hogy az tűzoltó gépjárművel mindenkor megközelíthető és az oltóvíz - a vízállástól függetlenül - mindig akadálytalanul kiemelhető legyen.
12. Az oltóvizet szolgáltató berendezések, valamint tartozékaik és szerelvényeik üzemképességéről, karbantartásáról, továbbá fagy elleni védelméről a fenntartónak kell gondoskodnia.
13. A tűzoltó vízforrásokat, valamint azok szerelvényeit és tartozékait a vonatkozó jogszabályok szerint kell felülvizsgálni, és karbantartani.
14. A tűzoltó vízforrásokat a vonatkozó jogszabálynak megfelelő jelzőtáblával kell ellátni.

Mesebeli környezetre vágyik? Bízza ránk a kerti tó kivitelezését!

Nincs olyan ember, aki ne szeretné, hogy kertje rendezett legyen, azonban közöttük vannak olyanok, akik ennél tovább mennek és nemcsak a tiszta környezetet alakítanák ki, hanem a kert látványát fokoznák különleges megoldásokkal. Ha Ön is ezt a tábort erősíti, és valóban mesebeli körülményeket szeretne otthona közvetlen környezetébe varázsolni, bízza ránk a kerti tó kivitelezést!

A kerti tó kiviteleztetésével Ön olyan kertben pihenhet nap, mint nap, ami harmóniát sugároz, és szemet gyönyörködtető látvánnyal kényezteti, így öröm lesz mindig a természetben tartózkodnia. Szakembereink több éves tapasztalattal rendelkeznek, emellett a kerti tó kezelését illetően különböző praktikákkal és jó tanácsokkal is ellátják, de természetesen a jövőben is bármilyen kérdés felmerülne a kerti tó kiviteleztetése után, bátran fordulhat hozzánk.

A kerti tó kiviteleztetésével értéket is adhat otthonának, ami egy esetleges ingatlaneladás során meg is térül anyagilag. Legyen Ön is kerti tó tulajdonos, a munkálatok megkezdéséhez vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

A dísztavak emelik otthona értékét!

Természetes, hogy az ingatlantulajdonosok kivétel nélkül szép és rendezett környezetet szeretnének otthonaikban kialakítani, ami nemcsak a kiegyensúlyozottabb hétköznapok megteremtése miatt fontos, hanem a jövőbeli tervek szempontjából is. Előfordulhat, hogy a háztulajdonos szeretné eladni ingatlanát, és ilyenkor rendkívül meghatározó, hogy az érdeklődők milyen környezetbe érkeznek. Ha Ön is gondol a jövőre, a jelenben pedig élvezné otthona értékeit, döntsön a dísztavak mellett!

A dísztavak jelentős mértékben meghatározzák ingatlana környezetét. A dísztó olyan értéket és lenyűgöző látványt ad a kertnek, ami bárkit elvarázsolhat, vagyis a jelenben élvezheti a tó nyújtotta harmóniát, a jövőben pedig, ha adásvételre kerülne sor, a dísztó kivitelezésébe fektetett energia és kiadások megtérülhetnek az ingatlan vételárában.

Ahhoz, hogy a dísztó valóban nagy értéket képviseljen, fontos, hogy profi szakemberekre bízza a kivitelezést. Ehhez vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén, teremtsen harmonikus környezetet a mi segítségünkkel!

Miért bízza ránk a kerti tó karbantartását?

Kerti tó tulajdonosának lenni manapság már szerencsére nem számít ritkaságnak, ugyanis szakemberek közreműködésével bárki számára elérhetővé vált ennek kivitelezése. Viszont fontos figyelembe venni, hogy nemcsak a telepítési munkálatokra kell kiemelt figyelmet fordítani, hanem utána a karbantartásra is. Ha ezzel Ön is tisztában van, viszont szakemberekre bízná a tó karbantartását, forduljon hozzánk bizalommal!

Egy kerti tó rendszeres kezelése elsőre egyszerűnek tűnik, azonban jobban informálódva az ember rájöhet arra, hogy a megfelelő tó karbantartáshoz hosszú évek tapasztalatára, szakmai rutinra van szükség. Ahhoz ugyanis, hogy a kerti tó mindig csodálatos látvánnyal ajándékozza meg tulajdonosát, különböző tényezőkre kell figyelni. Ebben kollégáink tudnak megfelelően, speciális tudásuknak köszönhetően segíteni, így, ha szolgáltatásunkat igénybe veszi, mindig mesebeli környezetben kapcsolódhat ki.

Éljen a lehetőséggel, a tó karbantartáshoz vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Miért érdemes az úszótavat választani?

Amikor valaki abban a szerencsés helyzetben van, hogy nagy kerttel rendelkezik, rengeteg mindenre használhatja fel azt. Sokan szeretnek virágokat ültetni, mások konyhakertté alakítják és zöldségeket, fűszernövényeket termesztenek, megint mások pedig próbálnak kikapcsolódásra alkalmas környezetet kialakítani. Ehhez nagyszerű választás a dísztó építése, azonban ilyenkor felmerül a kérdés, hogy miért ne építtetnék inkább úszótavat, amiben fürdeni is lehet?

Az emberek többsége szeret strandolni. A forró nyári napokon zsúfolásig tele vannak az épített strandok és a fürdésre alkalmas szabad vízpartok egyaránt. Mit szólna hozzá, ha ki sem kellene mozdulnia otthonából és úgy élvezhetné a vizet, hogy csak az ismerőseivel, családjával veszi körül magát? Erre van lehetőség, mégpedig egy saját úszótó építtetésével.

Az úszótó nem egyenlő egy medencével, hiszen első ránézésre ugyanolyan, mint egy kerti dísztó, csak persze nagyobb. Körbevehetjük fákkal, növényekkel, teljesen zöld környezetet alakíthatunk ki, így a használata olyan lesz, mintha egy természetes tóban úsznánk. Ez nem csak a léleknek megnyugtató, hanem sokkal egészségesebb is, mint egy vegyszerekkel teli medencében fürdőzni. Az úszótóban való megmártózás igazi feltöltődés egy fárasztó nap után, ráadásul az úszás a legegészségesebb sportok egyike. Egy úszótó a nyári kerti partikon is mindig központi szerepet tölt be, hiszen kinek ne esne jól egy kicsit pancsolni a forróságban?

Ha ránk bízza az úszótó építését, lehetősége van akár stég, híd, vízi csúszda, szökőkút vagy vízesés beépítésére is. Igyekszünk ügyfeleink egyedi kívánságait maximálisan teljesíteni, ha Ön elképzelt magának egy úszótavat vagy dísztavat, mi a lehetőségekhez mérten megvalósítjuk azt!

Szeretne többet tudni a lehetőségekről? Tapasztalt munkatársaink szívesen segítenek, hogy mekkora területre mit érdemes építtetni, illetve mi valósítható meg az adott terepviszonyok függvényében. Forduljon hozzánk bizalommal, és érdeklődjön az úszótavakkal kapcsolatos további információkról!

Harmóniában a természettel: fürdőtavak

A természet csodás dolgokat alkot, és fantasztikus munkát végez. Mi, emberek is közreműködhetünk a természet tevékenységében, méghozzá úgy, hogy hozzáadunk, nem pedig elveszünk. Megfelelő felkészültséggel, precíz tervezéssel és gondos kivitelezéssel a kertben is születhet olyan szép dolog, mint a fürdőtó.

A fürdőtavak nemcsak családi kertekben mutatnak jól, de üdülők, kempingek, táborok számára is nagyszerű alternatívát kínálnak. Ahol nincsen természetes víz, ott sem kell lemondani a fürdőzés élményéről. Egy mesterséges fürdőtó kevesebb, mint két hét alatt elkészül, ahol előtte csak zöld terület vagy homokos talaj volt, ott egyik napról a másikra susogó nádas, fodrozódó víztükör lesz. Egy medencénél akkor jobb választás a fürdőtó, ha az a cél, hogy megőrizzük a környezet háborítatlanságát, ha a harmóniára, az autentikus hangulatra törekszünk. Egy ilyen beruházás ráadásul több növény ültetésével is jár, ami csak pozitívumként könyvelhető el, hiszen környezetbarát lépés.

Lépjen kapcsolatba velünk a honlapunkon szereplő elérhetőségeink egyikén, és bátran kérjen árajánlatot fürdőtavak építésével kapcsolatban!

Miért válasszon megfelelő szakembert a kerti tó építéséhez?

Manapság megfigyelhető, hogy egyre több családi ház kertjében fellelhetőek a kerti tavak. Az, hogy az utóbbi években ennyire megnövekedett a számuk, nem véletlen, hiszen sokan, mások kertjében látva megirigylik azt a gyönyörű, egyedi látványt, amit a kerti tavak képesek adni, ezért amellett döntenek, hogy mihamarabb ők is tótulajdonosokká szeretnének válni. Ilyenkor a legtöbb ember saját maga szeretné megépíteni a kerti tavat, azonban ez nem igazán előnyös választás, ugyanis ahhoz, hogy a tó hosszú éveken át képes legyen lenyűgöző látványt nyújtani, és könnyen kezelhető legyen, szakemberre van szükség.

A laikusok elsősorban azért állnak neki a kerti tó építésének, mert azt gondolják, hogy semmi más dolguk sincs, minthogy megássák a tómedret, majd megtöltsék vízzel, azonban korántsem ennyiből állnak az ezzel kapcsolatos munkálatok. Mivel a kerti tó elhelyezkedését sem lehet a véletlenre bízni, már a tervezésekor szakemberre van szükség, aki a terepet felmérve megállapítja, hogy a kertben melyik az a rész, ahol ideális helye lesz. Ha például olyan kerti tavat szeretne, amiben halak is élnek, még bonyolultabbá válik a kerti tó építésének folyamata, ebben pedig csakis szakember fog tudni Önnek segíteni! Azonban, ha nem tervez halakat telepíteni, akkor sem érdemes hozzáértő nélkül nekilátni a tó építésének, mivel a növényzet telepítését sem lehet akárhogy kivitelezni.

A kerti tó építésének egyik legfontosabb mozzanata a fólia lerakása. Ahhoz, hogy a végeredmény valóban időtálló legyen, és a fólia ne gyűrődjön fel, illetve ne szakadjon ki, szakemberek közreműködésére van szükség. A rutinjuknak köszönhetően rövid időn belül képesek elhelyezni a fóliát a kiásott gödörben úgy, hogy annak később nem lehet baja, így Ön hosszú éveken át élvezheti kerti tavának lenyűgöző látványát.

Ha Ön is inkább megfelelő szakemberekre bízná a kerti tó építését, nem kell tovább kutatnia, ugyanis jó helyen jár! Minőségi szolgáltatás keretein belül megvalósítjuk álmai kerti tavát. A munkálatok megkezdésének első lépéseként vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Tudjon meg többet a tótakarítás menetéről!

Mostanság egyre több családi ház tulajdonosa dönt amellett, hogy kertjébe kerti tavat szeretne telepíttetni, nem véletlenül, hiszen egy ilyen megoldás mindenképp növeli a kert értékét, látványát. Ahhoz, hogy ez valóban így legyen, nem szabad megfeledkezni a tavak karbantartásáról és magáról a tótakarításáról sem.

Azt, hogy éppen mikor van itt az ideje a tótakarításnak, több tényező is befolyásolja. A tó méretétől és a benne élő halak számától függően akár évente, de kettő- három évente biztosan szükséges erre a fontos tevékenységre időt szakítani. A tótakarítást célszerű a tavasz elején elvégeztetni, mivel így kisebb eséllyel tehet kárt a visszahúzódott növényekben, a tóban élő halak pedig kellőképpen nyugodtak még ilyenkor ahhoz, hogy ne viselje meg őket túlzottan a bolygatás. A tavaszi időszakon kívül a másik lehetséges, ideális időpont a tótakarításhoz az október, amikor is a növények és a halak már újra nyugalmi időszakukat élik.

A tótakarítás kivitelezését legfőképp az befolyásolja, hogy az adott kerti tó mekkora méretekkel rendelkezik. Kisebb, 20 m ³ alatti űrtartalmú tavak esetében a teljes vízmennyiség leengedésével kell számolni, ugyanis csak így lehet alapos munkát végezni. Ilyenkor nemcsak a tó kitisztítása a cél, hanem a növényzet felülvizsgálata is. Ebben az esetben az elburjánzott tövek ritkításra kerülnek, az elsárgult levelek pedig komposztálásra is felhasználhatóak. Nagyobb tavak esetében hasonló a tótakarítás kivitelezése, azzal a különbséggel, hogy itt nem kell a teljes vízmennyiséget leengedni. Fél méteres vízszintcsökkentés általában elég ahhoz, hogy vízszint fölé kerüljön a két felső ültetési zóna, így el lehet végezni a növényzet visszavágását. Nagyobb tavak tisztításához a tóporszívó is előkerül, ugyanis a meder alján felgyűlt iszapot ezzel az eszközzel a legcélszerűbb kiszippantani.

Ha további kérdései lennének a tótakarítás menetéről vagy igénybe venné ezzel kapcsolatos szolgáltatásunkat, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

A tó szervizelés lépéseiről

A kerti tavak igazi kis ékkövei egy-egy kertnek, parkos területnek. Ezeknek a tavaknak a többségét mesterségesen hozzák létre, ez pedig azzal jár, hogy alkalmanként karbantartásra van szükség. A tó szervizelés eredményeképpen a tó gond nélkül tud tovább működni és ragyogni, csupán egy kis segítségre van szüksége ehhez.

Milyen feladatokat rejt magában a tó szervizelés? Elsősorban a tótechnikai eszközök, illetve berendezések szervizelésére, karbantartására van szükség. Ide tartozik például a szivattyúk, a szűrők és a világítások ellenőrzése, ha pedig szükséges, akkor a javításuk is. Erre szükség van, ha azt szeretnénk, hogy a mesterséges tavunk még sokáig szép maradjon, és gond nélkül működhessen.

A tó szervizelés részeként szükség lehet a vízmennyiség pótlására is. A kerti tó vize párolog, de szivároghat is, valamint a vízi növények vízfelhasználása következtében is fogyhat, ezért a vizet rendszeresen pótolni kell. El kell távolítani a szennyeződéseket, ellenőrizni a víz minőségét, a vízi állatokat gondozni. Télen téliesítésre van szüksége a tónak, tavasszal pedig tisztításra, feltöltésre.

Amennyiben érdeklődik tó szervizeléssel kapcsolatos szolgáltatásaink iránt, keressen minket bizalommal elérhetőségeink egyikén!

A fürdőtó, mint vendégcsalogató

Napjainkban szállodák, vendégházak tömkelege várja a kikapcsolódni vágyókat, a legkülönfélébb szolgáltatásokkal. Ha valaki pihenni szeretne, mindig találhat magának valamilyen akciós ajánlatot vagy különlegességet. Épp ezért érdemes minden szálláshelynek valamilyen újításon, új szolgáltatáson, vendégcsalogató akción törnie a fejét. A vendégcsalogatásnak hatékony és könnyen megvalósítható módja a fürdőtó készítés!

A fürdőtó készítés mindig egyedi tervek alapján történik, az adott helyszín adottságainak megfelelően. Ha a szálloda rendelkezik elég hellyel, akkor Önnek nincs más dolga, mint felvenni velünk a kapcsolatot, és már idén nyáron jelentősen megnövelheti forgalmát! Az általunk készített fürdőtavak természetes környezettel és vízzel rendelkeznek, így sokkal csalogatóbb hatásúak, mint egy egyszerű, vegyszeres vizű medence. A vegyszermentesség pedig nem csak egészséges, hanem megnyugtató hatással is van a vendégekre.

Szeretné, ha megnőne szálláshelye forgalma? Csalogassa vendégeit fürdőtó készítéssel! A részletekért bátran vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Kövessen minket most és 5% kedvezményben részesítjük!
Visszavonásig érvényes
Telefon:+36 30 / 2318 898
E-mail:donafer02@gmail.com
Elérhetõségek