Blog

Dísztó, fürdő tó, tüzivíztározók és érdekességek

Kerti tó építés vízi növényekkel

kerti tó építés

A kert lehet még szebb és még élénkebb. A kerti tó építés vízi világot varázsol a zöldbe, ami így sokszínűbbé és élőbbé válik.

A mesterséges tavak természetes hatású kerti díszek, amik igazi kis mini oázisként ragyognak a zöldben. A tóban nemcsak víz van, hanem vízi növények, vízi állatok is még élőbbé teszik. A növények kiválasztása is külön feladat, amire ugyanolyan alaposan fel kell készülni, mint a többi részlet kiválasztására.

A vízi növényeket a kerti tó építés megtervezésével párhuzamosan ajánlatos kiválasztani. Meg tudunk különböztetni a vízben és a víz partján élő növényeket. A növények végső helyét befolyásolja a vízmélység, de a tájolás is. A kerti növényekhez hasonlóan közöttük is vannak fényigényes és kevésbé fényigényes fajok.

A vízi növények elhelyezését a tóépítés folyamatában, zónákra osztva kell megtervezni. A növény fajok a vízmélység alapján lehetnek mocsári, mélyvízi, vízfelszíni, sekély vízi vagy vízparti fajok is. A megfelelő helyre ültetve lesznek igazán burjánzóak és egészségesek ezek a növények.

A kerti tó napos oldalát kapják a fényigényes fajok, mint például a Vízijácint vagy a gyönyörű Trópusi tündérrózsa. A félárnyékos oldalon helyet kaphat a Kolokán vagy a Békatutaj, a napfényben szegény oldalt pedig be lehet népesíteni színes Békaliliommal.

A vízi növények ültetési mélysége is fontos szempont, ez is eltérő, így pontos ismereteket követel meg. Az ültetésre a tavaszi évszak a legideálisabb, legkorábban március hónapja. Természetesen az ültetésnek is megvan a maga külön metódusa és kellékei.

A tavak tervezése és megépítése egyaránt a cégünk tevékenységi körébe tartozik. A megrendelőknek elkészítjük azt a tavat, ami a kertjük díszévé válik és a tulajdonos büszkesége lesz. A tóépítésben a legmagasabb színvonalra törekszünk és ezt minden egyes projekt kivitelezésénél szem előtt tartjuk. Az új kerti tavától már csak egy részletes árajánlat választja el. Lépjen velünk kapcsolatba az elérhetőségeink egyikén és igényelje az ajánlatunkat azonnal!

Kövessen minket most és 5% kedvezményben részesítjük!
Visszavonásig érvényes
Telefon:+36 30 / 2318 898
E-mail:donafer02@gmail.com
Elérhetõségek