Blog

Dísztó, fürdő tó, tüzivíztározók és érdekességek

Kerti tó építés: hol legyen a tó helye?

kerti tó építés

kerti tó építés legnagyobb kérdése az, hol legyen a tó helye? Járjuk körbe a témát és építsünk egy szép tavat a kertbe!

Egy tónak végleges helyet kell kapnia, amit sok tényező határoz meg. A helyszínből kell kihozni a legjobbat és ahhoz tervezni meg a tó építését és a tó jellemzőit is. A kerti vagy fürdő tó lehet a ház közelében vagy inkább távolabb tőle. Ha fürdő tóról van szó, akkor a megrendelőre van bízva, ha dísztó, akkor az élővilág zavartalan zsongása miatt célszerű csendesebb zugot találni a kerti tó építéshez.

A  tó ne kerüljön fák és bokrok közvetlen közelébe, mert a levélhullás egyrészt beszennyezi a tavat, a kevesebb fény pedig az élővilágra hat negatívan, mert a vízinövények kedvelik a sok fényt. A fák gyökérzete ezen kívül megnehezíti a földmunkát és a tófóliát is tönkre tudja tenni a terjeszkedő gyökérzet. A rothadó avarból káros gázok szabadulnak fel és az élővilágot veszélyeztetik. Felmerül a nyári forróság kérdése, de a tó vizét meg lehet óvni a vízinövények ültetésével és a tó mélységének kiépítésével is. Arra azonban ügyelni kell, hogy ne teljesen napos részen kezdődjön meg a kerti tó építés.

Tény, hogy a kerti tónak helyre van szüksége, ezért egy aprócska zöld területen sajnos nem igazán fér el a megálmodott tó, legfeljebb egy tavacska. A terület lejtése is kizáró tényező lehet, ha nagyon meredek a talaj, nincs lehetőség a kerti tó építésre. Az elhelyezéskor azt is figyelembe kell venni, hogy jól megközelíthető helyre kerüljön a tó, de ne túl központi területre. Lehetőleg ne legyen körülvéve növényzettel, kerti utakkal vagy olyan tárgyakkal, amik megnehezítik a tó gondozását.

A kerti tó építésben számíthat ránk, minden lépést megtervezünk és magas szinten valósítunk meg. Rövid határidővel kivitelezzük a tavat a helyszíni adottságok és a megbeszélt részletek alapján. A dísztó vagy a fürdő tó az otthona vagy a nyaralója csodás, új, kerti dísze lesz! A kerti tó építéshez kapcsolódó szolgáltatásainkról informálódjon az elérhetőségeink egyikén és kérjen egyedi árajánlatot tőlünk!

Kövessen minket most és 5% kedvezményben részesítjük!
Visszavonásig érvényes
Telefon:+36 30 / 2318 898
E-mail:donafer02@gmail.com
Elérhetõségek