Blog

Dísztó, fürdő tó, tüzivíztározók és érdekességek

Kerti tó építés funkció és stílus alapján

Kerti tó építés

A kerti tó építéshez elég egy talpalatnyi zöld terület is, a többi csak a tulajdonoson múlik. Az eredmény mindig a természetet utánzó, csodás vízfelület lesz.

A tó építéssel kettő dolgot biztosan beenged az életébe az újdonsült tótulajdonos: látványosabb kertet és nyugalomban gazdag perceket. Egy harmonikusan kialakított, növényekkel és vízi élőlényekkel benépesített, természetes megjelenésű tavacska a szemnek és a léleknek is kellemes látvány és élmény.

A tó és a stílus összetartoznak

A tó nem önmagában áll, hanem a kert része, a házhoz tartozó látványelem. Ebből következik, hogy a méretére és a kialakítására nagy hangsúlyt kell fektetni, de nem szabad a tó stílusának megtervezését sem elhanyagolni. Hogyan lesz egy kerti tónak saját stílusa? Elsősorban a kiegészítőkkel, növényekkel és azok elhelyezésével lehet sajátos hangulatot teremteni és jellegzetes stílust adni a tónak.

A funkcionális tervezést követi a stílus kialakítása. Hogyan lehet elérni, hogy egy adott hangulatot árasszon a kerti tó? Fontos szerep jut például a színeknek, a formáknak, de a textúráknak is. Alapvető kiindulási pont az ingatlan maga, aminek a külseje nem árt, ha harmonizál a készülő tavacskáéval.

  • A klasszikus tavakra jellemző a szimmetrikus elrendezés, a szabályos geometriai formák, az olyan kiegészítők, mint a szökőkutak, csobogók.
  • A mediterrán tavacska mindig népszerű választás, ahol a dúsan burjánzó növények, meleg színekben pompázó kiegészítők, ókori formákat kapott szobrok, díszek kaphatnak helyet.
  • A trópusi tó szintén egyike a jellegzetes megjelenésű kerti tavaknak, amiket könnyen be lehet azonosítani a nagy méretű növények alapján, de színes halak, pálmák is tovább fokozhatják a hatást.

A kerti tó építés árakat nem lehet egyetlen sablon szerint megadni. A mi cégünk is egyedi árképzéssel dolgozik, figyelembe véve az ügyfél igényeit és a saját díjszabásait. Kezdjünk el beszélni az új tóról, valósítsuk meg közösen a kert élő díszét! Kérjük, hogy a honlapon feltüntetett elérhetőségeinken lépjen kapcsolatba velünk a konzultációhoz!

Kövessen minket most és 5% kedvezményben részesítjük!
Visszavonásig érvényes
Telefon:+36 30 / 2318 898
E-mail:donafer02@gmail.com
Elérhetõségek