Blog

Dísztó, fürdő tó, tüzivíztározók és érdekességek

Kerti tó építés és növények: mivel vegyük körbe a tavat?

tóépítés, kerti tó építés árak

A kerti tó építés egyre népszerűbb a kerttulajdonosok körében. A tavat garantáltan megcsodálja minden vendég és nincs jobb, mint a parton ücsörögve pihenni. 

Kerti tó építéssel egycsapásra élettel telivé varázsolhatjuk a kertet, idilli környezetet teremtve nem csak magunknak, hanem számtalan állatnak és növénynek is. Blogbejegyzésünkben ezúttal a kerti tó körüli növényeket vesszük górcső alá.

Fény-, víz- és talajviszonyok: itt is számít! 

Természetesen, ahogy a kert többi részében, a tó körüli talaj- és fényviszonyokat is figyelembe kell venni a növények kiválasztásakor. Meg kell különböztetni továbbá a vízparti, a mocsári, a sekély vízi, a mélyvízi és az úszónövényeket is. 

A tó árnyékos, északi oldalára érdemes telepíteni az átokhínárt, amely a neve ellenére mutatós és rengeteg oxigént termel, így egyáltalán nem átok, a pici, dekoratív virágokkal rendelkező békaliliomot és a gyönyörű lazacszínű illatos tündérrózsát. A mocsaras terültről nem hiányozhat a mocsári nőszirom, a víztől picit távolabb eső részek kedvelt növénye pedig a kankalin

A tóépítés során a keleti és nyugati oldalra igen széles növénypalettából válogathatunk. Népszerű a fehér virágokkal díszítő békatutaj, a víztisztító hatású kolokán, illetve a vízi hídőr is. 

A déli, napos oldalról nem hiányozhat a mocsári gólyahír, a vízi menta, amiből illatos tea is készíthető, illetve a mocsári nefelejcs. Kis tavaknál jól mutat az apró gyékény is. A napsütötte parton jól érzi majd magát a sokáig virágzó chilei bohócvirág, és az örökzöld keserűfű. 

Egy kerti tó szinte elképzelhetetlen tavi rózsa nélkül. Ennek ma már rengetegféle típusa van, érdemes nézelődni, válogatni, számtalan színváltozata létezik, és vannak kisebb, illetve egészen nagy virággal rendelkező fajták is. 

Cégünk kedvező kerti tó építés árakon dolgozik, így nem jelenthet problémát a buja, élettel teli partvidék kialakítása. Amennyiben profi csapatra szeretné bízni a kerti tó építést, forduljon hozzánk bizalommal és kérje ajánlatunkat! Munkatársaink szívesen válaszolnak minden felmerülő kérdésére a megadott elérhetőségeink bármelyikén. 

Kövessen minket most és 5% kedvezményben részesítjük!
Visszavonásig érvényes
Telefon:+36 30 / 2318 898
E-mail:donafer02@gmail.com
Elérhetõségek