Blog

Dísztó, fürdő tó, tüzivíztározók és érdekességek

Kerti tó építés és ami utána következik

tóépítés, kerti tó építés

A kerti tó építéssel gyönyörű, zöld oázis díszíti az ingatlanát, amiről folyamatosan gondoskodni is kell. A rendszeres tisztítás a tó fenntartásának fontos feladata.

A dísztavak, fürdőtavak között nincsen különbség, ha a tó fenntartása a cél. Gondozás nélkül a víz hamar bezöldül, a növények és állatok életkörülményeinek színvonala zuhanni kezd. Egy tó tehát nagy felelősséget jelent a későbbiekben is, nem elég csak megépíttetni, a karbantartásával is foglalkozni kell.

A kerti tavak karbantartása kettő, alapvető feladatkörre bontható. Az egyik a rendszeres teendők csoportja, a másik pedig az idény jelleggel végzett feladatok köre.

Mindennapos feladatok:

Természetesen minden nap gondoskodni kell a növények és az állatok jólétéről. Ezen kívül a tó vízgépészeti berendezéseit is ellenőrizni kell és ha szükséges, akkor a szűrő és tisztító gépeket javíttatni, cserélni.

A mesterséges tó vize nem marad mindig ugyanakkora mennyiségű, mert a növények elhasználják, az időjárás következtében pedig el is párolog. A tó vizét tehát rendszeresen pótolni kell. Érdemes beépített vízszintmérőt használni, ami jelzi, ha a vízpótlásnak eljött az ideje.

Nem csupán a víz mennyisége, de a minőségének a fenntartása is legalább olyan fontos. Amellett, hogy tiszta víz megőrzése a cél, ügyelni kell arra is, hogy az oxigéntartalom, a kémhatás is ideális maradjon. Rendszeresen ellenőrizni kell tesztekkel a víz egyensúlyát, máskülönben a tó algásodni kezd, az élővilága pusztulásnak indulhat.

Szezonális feladatok:

A szezonális feladatok egyik részét a tó téliesítése teszi ki, a másik részét pedig a tavaszi tófeltöltés és a víz megtisztítása. A tisztításra rendszeresen is szükség van, ha a tó felszínét leveleg, gallyak lepik el. Ezeket merítőhálóval ajánlott kihalászni.

A mesterséges tavak tervezése és a tóépítés olyan szolgáltatások, amiket meg tud tőlünk rendelni, akár azonnal. Forduljon bizalommal a kollégáinkhoz, akik szívesen eligazítják a lehetőségek között! Az elérhetőségeink egyikén kérje tájékoztatásunkat!

Kövessen minket most és 5% kedvezményben részesítjük!
Visszavonásig érvényes
Telefon:+36 30 / 2318 898
E-mail:donafer02@gmail.com
Elérhetõségek