Blog

Dísztó, fürdő tó, tüzivíztározók és érdekességek

A víz minősége is múlik a kerti tó építés szakszerűségén

tó építés, dísztó építés

Egy új, látványos, kis tavacskát a kertben létrehozni idő és felelősség is. A kerti tó építésbe ne fogjon bele egyedül, bízza szakképzett kollégáinkra!

A tó megtervezése és a tó megépítése is sok olyan tényezőt rejt magában, ami rizikót jelent. Egy hiba és később ki fog ütközni a következménye. Az egyik, gyakori probléma például a tó vizének a minősége. A kerti tó egy külön kis rendszer, aminek az egyensúlya érzékeny és könnyen megbillenhet. A víz minőségének zuhanása azonnal észrevehető, hiszen zavarosabbá válik a víz.

A túlzott algásodás szintén lehet a tó víz minőségének megbontója. Oka általában a kerti tó építés alkalmával rosszul megválasztott helyszín. Az algák elszaporodását okozhatja ugyanis a túl sok napfény. Az algásodáson, a víz minőségének javításán segíthet a megfelelő tótechnika. A víz aktív mozgatása, egy megbízható szűrő működtetése tesz arról, hogy ismét nyugodt és tiszta legyen a kerti tónak a vize.

Szintén a kerti tó építés folyamatába csúszott hiba következménye lehet a víz túl gyakori beszennyeződése. A rosszul megválasztott helyszín miatt a tó túl közel kerülhet a növényekhez. Így a fákról, bokrokról levelek hullanak a tóba, a szél belefújja a növényi részeket a vízbe. Az sem jó, ha túl sok a hal a tóban, ez is a minőség rovására megy ugyanis.

Az olyan elemek, mint a vízesés vagy a csobogó, nemcsak szépek, de hozzá tudnak járulni a víz minőségének megőrzéséhez, mert folyamatosan mozgatják a tó vizét. A kerti tó működéséhez, mivel mesterséges dologról van szó, biológiai és mechanikai szűrés is nélkülözhetetlen. A dekoratív kerti tó, az egészséges állatok és növények megléte is függ ettől.  

Az új kerti tavacskájában csak akkor tudja majd örömét lelni a tulajdonos, ha a tervezés, a kivitelezés hibátlanul megtörténik és a tó karbantartás is úgy zajlik, ahogyan a nagy könyvben meg van írva. Ellenkező esetben csak bosszúságot és felesleges problémákat fog okozni a tó. A mi segítségünkkel a legfontosabb kihívásokat maga mögött tudhatja, keressen minket bizalommal kerti tó építés miatt!

Kövessen minket most és 5% kedvezményben részesítjük!
Visszavonásig érvényes
Telefon:+36 30 / 2318 898
E-mail:donafer02@gmail.com
Elérhetõségek