Blog

Dísztó, fürdő tó, tüzivíztározók és érdekességek

A kerti tó építés praktikus szempontjairól

kerti tó építés

kerti tó építés legfontosabb kérdése, hogy milyen legyen a tó. Íme pár támpont ahhoz, hogyan kell kialakítani az új tavacskát.

A mesterséges tavak kiépítését érdemes mindenekelőtt az erre alkalmas időszakban megrendelni, ami a tavaszi és nyári évszakokat jelenti. A munka elkezdéséhez ki kell jelölni a tó helyét. A kerti tó építést általában a terület legmélyebb pontján kezdik meg, olyan helyen, ami nincs túl közel a fákhoz és bokrokhoz, de nem is állandóan napnak kitett terület. Ha fák közelébe szeretné mégis a tavat, ne lombok alá tervezze és a fáktól keleti irányba feküdjön a tó, így elkerülhető, hogy a szél belefújja a vízbe a leveleket.

A kerti tó építéshez a tó formája is eldöntendő kérdés. Tulajdonképpen bármilyen lehet a forma, de a természetes, vese alakú tavacskákat érdemes előnyben részesíteni, ha a zöld környezetbe illő, természetes hatású tavat szeretne a megrendelő. Egy természetes tóba kerülnek növények, amik szépen növögetnek majd, még természetesebbé téve a tavat. A növények az esetleges telepített halakon kívül odavonzzák majd az állatokat is. Víz alatti és víz feletti növényekre is szükség van azért, hogy a tó működését fenn tudják tartani. Arra ügyelni kell, hogy ne a teljes vízfelületet borítsák növények, bármennyire szép látvány is például a tavirózsák borította tavacska. A kerti tó építésnél, a növényekkel való beültetésnél a tó legalább 30%-ka maradjon szabad. Mivel mesterséges tóról van szó, nem egyszerű a biológiai egyensúlyt kiépíteni és meg is tartani azt. A kerti tó építés komoly döntés, mert az új tóval folyamatosan foglalkozni kell, ami felelősséget jelent.

kerti tó építésben Önnek csak döntéseket kell hoznia, minden egyebet bízzon ránk, a kerti tavaknak és a fürdőtavaknak a szakértőire! A tavakat igényes módon és szakmailag színvonalasan kivitelezzük, hiszen az a célunk, hogy minden kertet, parkot, udvart szebbé varázsoljunk. A tavak elkészítéséről szóló árajánlatunkat igényelje tőlünk a honlapunkon megadott elérhetőségek bármelyikén!

Kövessen minket most és 5% kedvezményben részesítjük!
Visszavonásig érvényes
Telefon:+36 30 / 2318 898
E-mail:donafer02@gmail.com
Elérhetõségek